Laatste nieuws

De lessen zijn weer van start gegaan, onder de welbekende corona-restricties.

 

 

De hieronder aangekondigde lezing/yogadag vervalt, maar wordt verzet naar een (nog te bepalen) latere datum

 

Lezing zondag  (uitgesteld).

De filosofie en praktijk van yoga

Steeds meer mensen doen aan yoga. De oefeningen geven energie en ontspanning. Het lichaam wordt losgemaakt en ontdoet zich van allerlei ballast. Een yogales is voor menig deelnemer dan ook een rustpunt in de week, een moment om stil te staan bij wat er in je omgaat.

Yoga is echter veel meer dan een heilzame bewegingsleer. Zeker in deze tijd is het niet alleen het lichaam maar ook de geest die aandacht behoeft. Hét oogmerk van yoga is de vervulling van onze diepste verlangens: vrijheid, vrede en geluk. Yoga heeft door de eeuwen heen een heel eigen kijk ontwikkeld op de mens, vooral op wat hem gelukkig maakt of doet lijden. Hoewel de oorsprong van yoga duizenden jaren terug ligt, zijn de methode en de filosofie nog steeds zeer actueel.

In deze lezing gaat het over de rijke geschiedenis en filosofie van yoga. Daarnaast zal het gaan over het praktische nut en de betekenis voor de mens van nu. De lezing is zowel te volgen voor wie bekend is met yoga als voor de leek.

De lezing is deel van een ‘mini-yogadag’ in yogacentrum Suryachandra in Tilburg. (Molenbochtstraat 64, 5014 ER)

Er is een yogales van Corrie Theeuwes van 9.30 tot 10.45, gevolgd door een kleine lunch. De lezing is van 11.15 tot 12.30.

Kosten voor de dag (met brunch) €25. Voor alleen de les is het €11, voor alleen de lezing €15.

Opgeven bij mij (per mail) of bij Corrie (06-47605286).