Nieuws

Lezing over yoga

Yoga wint gestaag aan populariteit. Steeds meer mensen vinden er wekelijks hun moment van rust en ontspanning in. Maar yoga is meer dan het zorg dragen voor lichaam en geest. Het biedt een rijke, eeuwenoude filosofie met tal van ideeën over wat het betekent om mens te zijn. Wat yoga beoogt is vrijheid en blijvende vervulling.

Over de veelzijdigheid van yoga geef ik een lezing in Waalwijk. De filosofie van yoga is een grote liefde van mij geworden. Welhaast nergens anders wordt de geest zo scherp ontleed en zijn haar mogelijkheden zo helder ‘uitgestippeld’. In de lezing ga ik in op de grondgedachten, de praktijk, de werking en het doel van yoga. Ook de geschiedenis van yoga en hoe het van het verre India zijn weg vond naar het Westen, komen aan bod. Centraal staat wat yoga kan betekenen voor het welzijn van de mens van nu.

De lezing kost €5,00. Opgeven kan via wimvandelaar@kpnmail.nl. Vanwege de verwachte belangstelling zijn er twee gelegenheden om de lezing bij te wonen: op vrijdagavond 15 oktober (19.30) en op zondagmiddag 17 oktober (13.00). De lezing wordt gehouden in centrum Hartinhart, Sprangseweg 2 in Waalwijk.

Ander nieuws

Op zondag 3 oktober is de laatste yoga in de tuin van het Witte Kasteel.

In de maanden september/oktober geef ik bij voldoende belangstelling een uur ‘introductie tot yoga‘. We doen dan oefeningen en ik leg een en ander uit over de werking van yoga, de achtergrond en de opbouw van de les. De introductie is van 20.15 tot 21.30 in de Touwladder in Kaatsheuvel. Graag opgeven vooraf, bijvoorbeeld via ‘contact’!